Skip to main Content

Intermediate Social Engineering Attack and Counter Course

 • Course Code SOCENG-1
 • Duration 2 days

Course Delivery

Additional Payment Options

 • GTC 21 inc. VAT

  GTC, Global Knowledge Training Credit, please contact Global Knowledge for more details

Public Classroom Price

eur1.450,00

excl. VAT

Request Group Training Add to Cart

Course Delivery

This course is available in the following formats:

 • Public Classroom

  Traditional Classroom Learning

Request this course in a different delivery format.

Course Overview

Top

Herken en verweer je tegen social engineering. En dat vooral door te oefenen. De trainer zet een communicatie acteur/actrice in - ben jij weerbaar tegen social engineering?

Cybercriminele aanvallen worden niet alleen op technologie uitgevoerd, maar richten zich steeds meer op de menselijke factoren. Bij meer dan 70% van alle 'hacks' wordt een vorm van social engineering ingezet. Het zijn immers de gebruikers van Informatie Technologische middelen of de bewakers van de kroonjuwelen van organisaties, die toegang hebben, of kunnen verlenen tot de waardevolle informatie. Ten opzichte van de technische kennis en de investeringen op technisch vlak in de informatiebeveiliging en de sociale interactie is de menselijke factor onderbelicht. Daardoor is de mens een zwakke schakel. Hierdoor vormt Social Engineering een steeds relevantere bedreiging voor beveiliging in het algemeen en IT-security in het bijzonder. Gebruikers worden misleid door cybercriminelen die op die manier informatie kunnen verkrijgen. Hoe gaan Social Engineers daarbij te werk en hoe kunt u ze stoppen?

Course Schedule

Top

Target Audience

Top
 • Professionals die zichzelf, de eigen organisatie, en medewerkers in hun organisatie weerbaarder willen maken tegen social engineering.  
 • Iedereen met toegang tot gevoelige/ bedrijf kritische informatie, iedereen die beïnvloedt kan worden om toegang te krijgen tot informatie.

Course Objectives

Top

Begrip en bewustzijn: Het kunnen Identificeren en begrijpen van de rol van social engineering in cyber- aanvallen. Kennis opdoen over universele denkstrategieën en de beïnvloeding daarvan.

Verweer: Begrijpen en counteren van gevorderde manipulatie- technieken. Beheers de counter technieken door te oefenen met een communicatie acteur/actrice.

Course Content

Top

Mensen zijn vanwege ons cultureel bepaalde sociale gedrag een richtpunt en daardoor een risicofactor wat aandacht en opleiding behoeft. Daarom richt de cursus zich op het herkennen van een aanval en het toepassen van de nodige contramaatregelen.

 • Unit 1. Het kunnen begrijpen welke rol u speelt in de organisatie en wat de waarde daarvan voor derden kan zijn. Het identificeren en begrijpen van de rol van social engineering in cyber- aanvallen (initial reconnaissance en profiling)
 • Unit 2 Kennis hebben van de voorbereiding en uitvoering van een social engineer aanval (engagement model)
 • Unit 3 Kennis hebben van universele denkstrategieën en de beïnvloeding daarvan, maar ook cultureel bepaalde handelingen herkennen (targeting en gedragsbeïnvloeding, Bias);
 • Unit 4. Gevorderde manipulatie- technieken kunnen begrijpen, herkennen en je er tegen verdedigen (contramaatregelen); 

Course Prerequisites

Top

Je hebt geen basis nodig om deel te kunnen nemen aan deze training. Tijdens deze training leggen we een stevige basis en je leert je te verweren aan de hand van een aantal technieken - om die technieken snel goed te beheersen zul je gaan oefenen met een communicatie acteur/actrice.

Test Certification

Top
Certificaat van deelneming

Follow on Courses

Top

Social Engineering 2 - Train je weerbaarheid (advanced)

https://www.globalknowledge.com/nl-NL/Trainingen/Security/Security/SOCENG-2

Cookie Control toggle icon